Sidor

fredag 22 juli 2011

Körsbärssylt

Kanongod till GLASS!!

1 kg (2 liter) bär eller frukt
1 kg  Syltsocker

För lättsockrad variant (lösare sylt/marmelad)
2 kg (4 liter) bär eller frukt
1 kg Dansukker Syltsocker


Skölj och ansa frukt och/eller bär. Stora bär och frukter mixas eller skäres i bitar innan de blandas med Syltsockret i en gryta. Koka upp och låt koka i 2-5 minuter beroende på hur fast frukten/bären är.

Tag grytan från värmen och skumma väl. Låt stå i 15 minuter, rör om ett par gånger under tiden.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.


1 kommentar:

ANNAS ALSTER sa...

Sara! tänkte att jag skulle hitta dig och mannen, se ungefär var ni bor och se om vi har vägarna förbi (vi ska till huskvarna på tisdag). Men det verkar vara stört omöjligt. Hittar bara massa om parkeringsböter :)
Om du ser det här kan du kanske skicka ett mail, så kan vi se om det passar sig att säga hej?! Kram Anna