Sidor

torsdag 21 juli 2011

Körsbärssaft

Liten sats ca 5 dl

1 l körsbär (ca 600 g)
3 dl vatten
3 dl socker
ca 1/2 krm natriumbensoat
    Gör så här

1.Skölj körsbären och lägg dem i en gryta. Häll på vattnet och låt koka upp.
2.Koka bären under lock ca 15 min. Tryck bären med en sked på grytans kanter så att all saft rinner ur bären.
3.Häll upp bären i en silställning eller ett tyg som lagts i ett durkslag. Låt stå och självrinna ca 30 min.
4.Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan. Låt koka upp. Rör ner sockret och rör tills det löst sig.
5.Ta grytan åt sidan och skumma väl. Häll upp lite av saften i en kopp och rör i konserveringsmedlet. Blanda ner konserveringsmedlet i saften.
6.Häll upp saften på väl rengjorda, varma flaskor. Skruva på lock och låt kallna.
7.Förvara saften kallt.

Till små satser saft som dricks upp inom några veckor behövs inte konserveringsmedel.



1 kommentar:

Grafitgrå sa...

Här njuts det av seleros körsbär, saften blev kalas god!! TACK!