Våfflor är gott.
Mitt våffeljärn har mormor köpt till mig på "centret" som hon kallar deras secondhandbutik som hon hjälper till i.
Kanske är det av henne jag fått mitt intresse för gamla fina ting eller så är det det där med mat och bak genen som hon delade med sig av...
Hur som helst så är jag glad i mitt järn som gör så goda våfflor. Det väger minst 5 kg och riktiga gjutjärnslaggar!
Här är receptet jag använder mig av:
2 dl vichyvatten
2 dl mjölk
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
100 g smält smör
2 ägg
Sylten är av jordgubbar som låg i frysen. Men hur jag gjorde dem får du veta en annan dag!
So long!
1 kommentar:
Känner riktigt hur gott det luktar med nygräddade våfflor. Tack för receptet, men själv håller jag mig till Ekströms recept.
Aleks
Skicka en kommentar