Sidor

torsdag 24 november 2011

Gul som i Lemon Curd




Fin fint att ha på sitt nybakta surdegsbröd eller rostade lördagsmacka är en klick lemon curd!

Busenkelt att sno ihop själv & håller sig ca 2 veckor i kylen.

Gör såhär:

Finriv skalet och pressa saften ur 1,5 citroner.
Koka upp detta tillsammans med 1 dl socker och låt 100g smör smälta ner i blandningen.
Låt svalna.
Vispa sålänge 2 ägg och 1 dl socker fluffigt.
Blanda med citronkrämen.
Sjud på svag värme, får ej kokas.
Slå upp på väl rengjorda burkar.
Förvaras i kyl.

2 kommentarer:

Grafitgrå sa...

Åh, detta ska testas!!!! Älskar ju lemon curd! TACK för all inspiration och alla tips du delar med dej av! Gillar också nya blogglocken!!

sara sa...

Den är leeeen på mackan och leeeen i magen!! Tack fina du!!