Sidor

fredag 5 augusti 2011

Nattmackan

När jag jobbar natt brukar jag baka dena här frukostfrallan till de boende.
Både för doften och smaken.

Tänkte dela med mig av receptet

5 dl fingervarmt vatten blandas med 50 g jäst.
Rör i 1 tsk salt, 1 msk honung/sirap, 0,5 dl rapsolja, 1 dl linfrö och 3 dl havregryn.
Därefter bearbetar du ihop en deg som skall släppa bunken och bli elastisk med att blanda i vetemjöl.

Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Baka ut till små runda brödstycken.
Jäs ytterligare 30 minuter.

Grädda i ca 10-12 minuter eller tills de luktar färdigt på 225 grader.

Busenkelt!
Bullar i ugnen

1 kommentar:

Veronica sa...

Lyckos dom boende som får vakna till doften av nybakat bröd! Dom måste älska när Du jobbar Sara!