Sidor

tisdag 1 februari 2011

Hurtbröd

God vardagslimpa.

3 dl vatten (fingervarmt)
25 g jäst

Blandas med

1 tsk salt
2 msk honung
1 dl solrosfrön

tillsätt

2 dl grahamsmjöl
2 dl musli
5-6 dl vetemjöl

jäs under duk 45 minuter.



Baka ut och tillsätt så mycket mjöl att degen blir en klump.

Ner i bakform och jäs ytterligare 30 minuter.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. 225 grader.





(Ett bra sätt att veta om brödet är klart eller ej är att knacka på skorpan och om det låter ihåligt är brödet troligtvis klart.
Det svåraste när man bakar bröd tycker jag är att veta när det gräddats tillräckligt.)

Jättegott och nyttigt!

3 kommentarer:

Emma Fahlstedt sa...

Ser jättegott ut, måste provas!
Ett tips är att använda en stektermometer och sticka in i brödet, vid 98 grader är det färdigt.

Emma Fahlstedt sa...

Ser jättegott ut, måste provas!
Ett tips är att använda en stektermometer och sticka in i brödet, vid 98 grader är det färdigt.

sara sa...

Tack! Låter som ett väldigt bra tips! Ska testa. Är sugen på att testa din specialitet surdeg, har du nåt bra recept?!