Sidor

måndag 28 september 2009

Bedömning.

Jag skall ärligt erkänna att det var första men inte sista gången surdegsbröd bakas i detta hem.
Det smakade jätte mycket och var gott, Honiungssmaken kom fram tydlit vilket det inte gör i andra bröd som bakas med honung tycker jag.
Skorpan var knaprig och inuti saftigt bröd som tydligen blir saftigare efter ett par dagar.
Att det tog ett par dagar för brödet att bli färdigt kändes bara skönt. En motpol till den annars så stressiga vardagen.
Helt klart värt!
Är det någon annan som testat?!

2 kommentarer:

Emma A sa...

Mycket kul att läsa om ditt surdegsbröd. Jag har ju också för sökt med brödet med följde inte riktigt instruktionerna och det blev platt fall. Kul att höra att det blev så bra. Nu får jag nytt mod att göra ännu ett försök. Jag återkommer med resultatet. ...om jag lyckas alltså. Annars får det förbli en familjehemlighet. :)

Emma A sa...

Vyerna vidgas ständigt. Här kommer recept på bagels:
50g jäst, 5dl vatten, 2msk solrosolja, 0,5msk salt, 2msk ljus-/brödsirap, 3dl rågsikt, ca 11dl specialvetemjöl.
Blanda som vanligt och jäs 20 min. Arbeta degen igen tills den blir blank och smidig, minst 10min på mjölat bord (enl recptet). Forma runda bullar som plattas till och gör ett hål i mitten. "Rockrings rocka" ev brödet runt tummen för större hål. (Tips från receptet. Galet...) Jäs på plåten 25min. Koka upp vatten i en vid gryta och låt dem sjuda ca2min på varje sida. Grädda sedan mitt i ugenen ca 20min i 225C och lyckan är gjord!
Säg till när du är klar så kommer jag och provsmakar. ;) Eller så får det bli fika på vår kommande sydag.