Sidor

fredag 12 oktober 2012

focaccia

Det perfekta soppbrödet, och tro mig i det här hemmet serveras en hel del soppa på hösten, är Focaccia.

Perfekt om man är många kring middagsbordet.

Bröd på jäsning
Till en långpanna behövs:

25 g jäst
3 dl vatten
0,5 dl olivolja
2 tsk salt
7-9 dl vetemjöl

Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olivolja och salt. Rör i mjölet och arbeta degen smidig i maskin. Låt jäsa ca 1,5 timme.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, ca 2 cm tjock. Lägg på plåt med bakplåtspapper under. Låt jäsa ca 30 minuter. Gör hål i brödet med ett finger och låt sedan jäsa ytterligare 2 timmar. Pensla olivolja över brödet. Tryck i godsaker i hålen, tex soltorkad tomat och oliver. Strö flingsalt över allt. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Skär brödet i lämpliga portionsbitar.

Trevlig helg önskar jag er!!

1 kommentar:

Grafitgrå sa...

Efter att fått smaka så instämmer jag att det är sååå gott!! Så det recptet skriver jag upp bums!!