Sidor

tisdag 25 september 2012

Äppelkompott

Det går att använda sina höstäpplen på många olika sätt.

I år har jag provat att koka kompott på dem.

Det var en hit ska jag säga.
Går att användas till morgongröten som till en härlig panna cotta, eller varför inte som fyllning i bullar!!.

Ta 4 äpplen, skalade och urkärnade, delade i bitar.
Koka ihop med 1 dl vatten och 0,75 dl socker.
Kokas i ca 15 minuter till den blir mjuk, fast och go.

Jag kryddar min med det som för dagen känns gott.
Tex kan man låta några kanelstänger koka med som sen tas ur innan kompotten hälls upp på burk.
Förvara i kylskåp.



Just dessa burkar fick följa med några hem av de som besökte invigningen av Grafitgrå industri i helgen.
Mer om invigningen i nästa inlägg.

5 kommentarer:

annas alster sa...

Kul att du är tillbaka. Jag har saknat dig! :)

Madeleine sa...

hej vad var det i kompotten som du bjöd på på grafitgrå? var otroligt god och likaså pannacottan finns det recept på den?

Sara Selero sa...

Madeleine, jag hade i en del kryddor såsom kanel, kademumma och vanilj.
Pannacotta kan du googla på nätet, det finns massor av fina recept. Jag tror att jag har ett recept på pannacotta om du söker på enkel dessert...

Lycka till!!
/Sara

CreandoPhoto sa...

Bra tips! Jag har ett gäng äpplen kvar, från grannen, och det här är ju ett sätt att använda dem på. Lätt som en plätt ju!

Kramar

Sara sa...

Ja, å perfekt att frysa in!!