Chokladmuffins med vaniljkräm Vaniljkräm
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
Muffins
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk siktat kakao
Blanda ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar. Låt den för allt i världen inte koka eller brännas i botten, utan håll koll på den hela tiden. Låt svalna.
Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i stadiga muffinsformar. Spritsa lite vaniljkräm i mitten av varje muffin. Grädda runt 20 minuter i 175 grader.
Passar perfekt i utflyktstider!!
Receptet är lånat av söta saker
3 kommentarer:
Men MUMS!
Svärmor efterlyser recept på kakorna du bjöd på idag! lägg upp
Ok.... Ska bli!
Skicka en kommentar