Sidor

söndag 25 mars 2012

fin efterrätt

Efterrätten är det bästa tycker jag, särskilt efter en söndagsmiddag då tiden finns för kaffe på maten med påtår.
Denna lilla slinker liksom bara ner på ett kick, när magen är full av god söndagsstek!

Pannacotta är den perfekta eftermaten desserten.
Len, mjuk, söt och syrlig på samma gång.
Det bästa är att den är busenkel att göra, och tar nästan ingen tid, förutom tiden i kylen.
Perfekt att göra dagen innan, så är det klart att käka när middagen är uppäten och tallrikarna gapar tomma.
Jag serverar min gärna i små söta blommiga kaffekoppar. Fyndade på loppis såklart!




till fyra portioner behöver du:

2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
100g vit choklad
skalet från 1 lime
bär till garnering

-lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter
-koka undertiden upp grädden och smält sedan chokladen i den.
-tillsätt gelatinbladen och limeskalen
-häll upp i serveringsformar och in i kylen minst två timmar.
-garnera med bär strax innan servering.

Önskar ett skönt avslut på helgen!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Älskar pannakotta!
Aleks

Sara sa...

Vi får göra när vi ses nästa gång!!