Sidor

tisdag 21 februari 2012

semlefyllning

GLAD Fettisdag!!
Å solen värmer och det känns som vår ute!
Härligt.
Glöm inte att äta en semla idag.

Här kommer mitt bästa recept på fyllning. Ty det är fyllningen som gör hela semlan!
Om du gör hela satsen kan den sparas i kyl upp till 14 dagar så har du lätt att plocka fram då du blir semlesugen.

250 gram mandelmassa
50 gram smör
100 gram florsocker
1 droppe bittermandelolja
15 gram vaniljsocker
50 gram hackade sötmandlar

Blandas och fyll dina semlebullar!

4 kommentarer:

Emma Fahlstedt sa...

Känner igen receptet, gör också alltid det. Från "Sötebröd från Brunkebergs bageri", världens bästa bakbok!

Sara Selero sa...

Ja verkligen en av de bästa!!

Veronica sa...

Det är din dag idag semlan! :)

Sara sa...

Fantastiskt!! Ätes helst mitt i natten i glada vänners lag!!