Sidor

lördag 8 oktober 2011

Att baka surdegsbröd!!

Grattis!
Nu har du förmodligen en levande surdeg att baka på!

Här bjuder jag på ett bra grundrecept!

2 bröd.

deg:

2 dl surdeg
5 dl vatten, kallt
10 g jäst
1 msk honung

Blanda

tillsätt sedan 0,7 kg vetemjöl special eller manitoba cream

Låt gå i assistent 13 minuter.

Tillsätt 1-2 msk salt och låt gå två minuter till.

Degen skall vara ganska lös och jäsa i minst 2 timmar.

Baka till två bröd och kör i ugnen på högsta temperatur i ca 10 minuter. Sänk därefter värmen till 200 grader och grädda i 20-30 minuter till.

Klart!!

Ha tålamod och pröva om och om igen.
Jag har nu övat i ett år och det är först nu jag börjar få kläm på det och tycker det är roligt att mixtra med andra mjöler och kombinationer...

Lycka till och hoppas du får njuta av nybakt surdegsbröd till frukost!

1 kommentar:

Grafitgrå sa...

Love it!!! Dej att tacka... Här blir det nybakat till soppan ikväll.....