Sidor

söndag 8 maj 2011

Ananaspaj

Idag bestämmer vi oss för att ta en välbehövlig paus i renoverandet och njuta lite.
Vad passar inte bättre än att göra en god paj att smaska på med glass i solen och värmen.
Här kommer en finfint recept (hämtat här)
Påminner om min ljuva barndom på Bergvretsgatan 86 i Enköping då jag minns att vi åt denna succé titt som tätt.
God är bara förnamnet. Den som vill smaka kan komma till vårt hus och byggarbetsplats i morgon, då utlovas smakprov... ;)

Ananaspaj
Ingredienser



150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (jag tog 1 dl creme fraiche och 1 dl gräddfil)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas (En stor burk, avrunnen)

Gör så här:
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass!

1 kommentar:

Elin sa...

Jag tittar förbi imonbitti!