Sidor

söndag 6 mars 2011

veckan som gått...

...har inneburit en hel del praktik, med inte mindre än 17 lektioner, planerade, genomförda och utvärderade. Är stolt över att jag klarat det! Nu är det bara två veckor kvar. 
Inser att läraryrket handlar om att vara på topp, ge allt och att alltid vara tillhands som pedagog, vuxen, mamma, fredsmäklare, kollega och inspiratör.
Hur jag ska klara det i verkliga livet återstår att se. Antar att jag får jobba deltid så att jag får tid över att leva på.
Är det något jag har reflekterat över den här veckan så är det just det. Hur mycket är ett jobb värt om det sväljer all min lediga tid? Trodde att ett yrke skulle ge förutsättningar för att kunna ha en fritid och ett liv med vänner, familj och kyrka.
Det är i alla fall det som är det mest viktiga i mitt liv så jag får ta mig en funderare på vad som är värt att satsa på. Det jag lever här och nu, är även det jag skickar med min omgivning. Jag vill ha de bästa förutsättningarna för att vara en glad medmänniska som har tid för de som vill ha min tid.

Det var veckans lärdom. En ambition värd att kämpa för.

2 kommentarer:

annesophie sa...

Nu har jag också hittat hit! Och jag kommer återvända för att läsa dina kommande inlägg!

Bra jobbat på praktiken!

Jag kan inte annat än att instämma i dina tankar. Jag har svårt att se att jag kommer jobba heltid som lärare så länge barnen är små. Sen måste jag också jobba på att alla lektioner inte måste vara perfekta och hitta lösningar med rättning osv. som underlättar för mig.

Kul att följa dig här!

Sara Ekstedt sa...

Välkommen tillbaka Anso! Va kul!
/s.