Sidor

torsdag 17 mars 2011

hamburgare

Egna hamburgare är det absolut godaste man kan göra. Jag längtar till grillsäsongen är här då man kan få lite kolsmak på dem. (tillsvidare tjyvstartar jag med stekpannan och längtar!) Busenkelt är det också.
I helgen slog jag till på ett gäng med chili och vitlök i med en massa goda såser och egna klyftpotatisar att dippa i såsen. (Fuskade och köpte färdig sås den här gången.)

Gör som såhär:

ta ca 400g nötförs och blanda med sambal oelek (1tsk) och vitlök samt en massa salt och peppar. Färs har en tendens att absorbera kryddor så ta i lite extra.
Blanda och forma sedan till burgare.
Stek på medelvärme tills de är stekta rakt igenom.

Under tiden görs potatisen i ugnen.
Adda färsk avocado, rödlök, tomat, sallad, gurka...
Klar att ätas!

Inga kommentarer: