Sidor

tisdag 15 mars 2011

dinkelplättar

Att göra tjocka plättar är urgott. Har man dinkel och en massa frön i dem är de ju nyttiga också.

Det här enkla receptet fick ja från min bästa Lisa som ofta delar med sig av sina recept.

Våffeldagen (25/3) närmar sig och då kan man med enkelhet köra det här receptet i våffeljärnet. Räcker till ca 10 våfflor. servera med en kesoröra och vips har du en god måltid som mättar!

Nu valde jag att göra plättar med fruktsallad. Jättegott det med.

100 gram smält smör
3,5 dl dinkelmjöl
1 dl havrekli
1,5 dl solrosfrön
1 dl linfrö
2 krm salt
1 tsk bakpulver
4,5 dl mjölk
2 ägg

-blanda smör och mjölk
-häll i de torra ingr.
-blanda
-knäck sedan i äggen
-grädda!

Inga kommentarer: