Ljuvliga små brownies med mintchokladtäcke att njuta av en lördag i mars.
Jättelätta att göra.
Goda med glass eller en klick grädde till.
100g nötkärnor
150 g smör
3/4 dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Aftereight
Smörj och mjöla ett pakplåtspapper och lägg i form, 20 x 35 cm.
Hacka nötterna.
Smält smöret och tillsätt kakaon. Rör till en slät smet. Låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner i chokladblandningen och mjölet blandat med bakpulvret.
Till sist ner med nötterna och ner i långpannan.
Tjoff in i ugenen. 150 grader ca 30 minuter.
När kakan är klar ta ut den, lägg på mintchoklad, in några minuter på eftervärmen så att det smälter, bre ut till ett tunt lager.
Skär kakan i små bitar.
Gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar