Sidor

lördag 26 februari 2011

Inredningsbestyr

Att få möjligheten att inreda och renovera ett hus är fantastiskt förmånligt.
Det kliar i fingrarna efter att ha hyrt i alla år, med minimala renoveringsprojekt, ska det bli roligt att få göra så som vi själva vill ha det. Inom ramen för budget och byggnaden förstås.
I alla dessa funderaingar med val av alla möjliga slag är det såklart så att man hämtar inspiration på alla möjliga håll.
Jag älskar att komma in i hem där de som bor där avspeglas i rummen.

Jag har många vänner med otroligt fina och personliga hem.

Någon bor utanför staden med stooor trädgård och den lantliga stilen får speglas inne, med trägolv, vedspis i köket och pärlspånt på väggarna. Här brinner en brasa i varje rum och värmen gör att man slappnar av och lånetofflor finns att tillgå.

En annan bor i stora huset vid sjön med ljuvliga stora fönster med en massa ljusinsläpp och stora ytor.
Trä, möter betong och rostfritt. känslan av att gränsen mellan inne och ute suddas ut. Hemtrevnaden är stor och värmen likaså.

Några andra jag känner låter textilier möta det moderna och gammalt blandas med nytt. Där flödar kreativiteten i alla rum och sällskapsytorna står i centrum. Grillen och uteköket är givna ingredienser.

Så har vi det stora gamla huset på landet som sakta renoverats i takt med att familjen växt. Jätte veranda, stora härliga rum, trägolv och mycket plats för barn, vänner och gemenskap.

Detta är bara några få av många hem jag fått gästa och de flesta har något jag plockar med mig och sparar i mitt arkiv.

Nu när jag äntligen får bestämma själv kan jag inte låta bli att inspireras av dessa mina fina vänner. Jag tar inspirationen och formar den till min egen. Jag vet vad jag vill skapa för känsla och atmosfär. Jag önskar få bo i ett hus där gästen får stå i centrum och där samtal kan pågå i varje hörn samtidigt som det rörs i en gryta och en brasa tänds. Jag önskar ha centrala mötesplatser och en dörr som ser inbjudande att kliva in igenom. Jag hämtar hellre inspiration ifrån verkligheten än från inredningsmagasin, för det är viktigt att fånga trivseln. Den kan jag aldrig känna i ett magasin. För att känna "känslan" måste jag kliva in i huset och känna, lukta och se. Blandar gammal med nytt och önskar få in naturen i material och färger.

Jag vill att dessa mina vänner ska känna sig smickrade ifall de skulle ana en touch av deras hem i vårt. För då kan de veta att deras hem är en plats där jag finner hemtrevnad och kan slappna av. Om jag i min tur kan förmedla en människa värme och ro i vårt hem-då har jag hittat hem!

2 kommentarer:

Natalie sa...

vad vackert!

Emma Axene sa...

Lycka är ett eget hus! (Bland annat skall jag nog tillägga...) Kul att se du bloggar vidare. Skall nog läsa lite mer...