Sidor

måndag 24 januari 2011

Frallor

Får vänner över på kvällsmat.

Bakar frallor att bjuda på.

Så här har jag gjort (på en höft)

5 dl vatten (ljummet) blandas med 25 g jäst.
Rörs samman och i med 1 tsk salt, 1 msk sirap, en halv dl matolja, en näve fröer, 3 dl grahamsmjöl och vetemjöl tills degen släpper bunken.

Jäs till dubbel storlek (ca 30 min)

Baka ut och rulla till frallor.
Jäs ca 30 min till på plåt under bakduk.

Grädda ca 10-15 min i 225 grader.

Voila! Servera med .citrusmarmelad och ost!

Hoppas ja hinner fota besöket så får ni se om det blev glada eller sura miner!!!


Skolstarten gick finfint och vips är en ny termin igång och förhoppningsvis den sista!

Inga kommentarer: