Sidor

onsdag 2 september 2009

kalastårtan

Detta är en perfekt tårta att göra kvällen eller dagen innan och sen dekorera innan servering.
Den räcker till många och är dessutom glutenfri!

Ugn 125 grader, ca 65 min.

4 äggvitor
3 dl skr
3 dl rice crispies

*Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i sockret och vispa till en blank smet. Rör försiktigt ner riset, bred ut på plåt och grädda i nedre delen av ugnen ca 65 minuter.

Fyllning:

4 äggulor
1 dl grädde
1 dl socker
1 msk majsena eller potatismjöl
125 g smör
1 msk vaniljsocker

*Blanda gulor, grädde, socker och majsena i en kastrull och låt sjuda tills det tjocknar till en kräm. Rör hela tiden och akta så det inte bränns.
Blanda därefter i smör och vaniljsocker.

Dela marängen i två delar, bred ut fyllningen emellan. Garnera med vispad grädde, bär och daim eller nån annan choklad!