Detta är en perfekt tårta att göra kvällen eller dagen innan och sen dekorera innan servering.
Den räcker till många och är dessutom glutenfri!
Ugn 125 grader, ca 65 min.
4 äggvitor
3 dl skr
3 dl rice crispies
*Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i sockret och vispa till en blank smet. Rör försiktigt ner riset, bred ut på plåt och grädda i nedre delen av ugnen ca 65 minuter.
Fyllning:
4 äggulor
1 dl grädde
1 dl socker
1 msk majsena eller potatismjöl
125 g smör
1 msk vaniljsocker
*Blanda gulor, grädde, socker och majsena i en kastrull och låt sjuda tills det tjocknar till en kräm. Rör hela tiden och akta så det inte bränns.
Blanda därefter i smör och vaniljsocker.
Dela marängen i två delar, bred ut fyllningen emellan. Garnera med vispad grädde, bär och daim eller nån annan choklad!
1 kommentar:
SAKNAR!!
Skicka en kommentar