Fick ett recept av syster yster förra året som ja idag tog tag i att testa. Dillkronorna kommer inte till affären förrän i augusti å i trädgårdslandet finns inga så ja testadeutan, få se om det smakar gott ändå.
Tänkte dela med mig av receptet.
Det fina i kråksången är att det inte behöver kokas någon lag utan det rörs bara ihop. Tjoff-klart på 10 minuter.
Perfekt för en småbarnsmamma som jag där tiden tryter allt som oftast.
1 kg västeråsgurka
(12 dillkronor)
1 msk ljusa senapskorn
1 msk mörka senapskorn
3 dl strösocker
3 msk salt
2 dl ättiksprit
3 dl vatten
tvätta gurkorna väl och skiva dem.
Varva i en skål med (dill) senap, socker & salt.
Blanda ättiksprit och vatten och häll över. Rör om då & då till sockret löst sig.
Täck över och ställ kallt.
Gurkan håller sig i ca 3 månader.
Få se nu om det blev gott.
Återkommer.
2 kommentarer:
Yammi...jag kommer och smakar!
ja den blev finfin. Synd att R tappade en burk i köksgolvet bara...
Skicka en kommentar