trots att värmen gassar utanför fönstret kan ja inte låta bli att baka lite frallor och dessutom fyla på med det godaste muslit i burkarna som gapar tomma.
Tänkte dela med mig av detta recept som är super nice och mycket nyttigare änd et man köper.
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 30 min
Färdigt på: 40 min
Ingredienser
Cirka 1,5 liter:
1 dl sötmandel
2 dl solroskärnor
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl linfrö
1 dl havrekli
0.75 dl fruktsocker
4 msk smör-&rapsolja
2 dl vatten
2 dl russin
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 garder.
2. Hacka mandeln grovt. Blanda ihop alla torra ingredienser, utom russinen, i en bunke.
3. Blanda smör-&rapsoljan med vattnet. Droppa det över grynblandningen och blanda runt. Häll ut blandningen i en långpanna.
4. Rosta i mitten av ugnen 25 till 30 minuter. Rör om då och då.
5. Låt müslin kallna och rör sedan ner russinen. Häll upp i en burk med tätt lock.
Ja brukar tillsätta lite kanel och cocos också. Ger lite extra krydda.
Håll till godo och testa om du också vill avvara lite sol ute, men skapa sol inne...
3 kommentarer:
Ja...kanel och vaniljstàng i blandningen gòr susen!!!
åh det är så kul att du börjat blogga igen!
Gòtt!! he i en vaniljstàng ocksà...det blir super!
Skicka en kommentar